Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Η παπάγια που θα σας κάνει να λάμψετε

http://www.queen.gr/media/k2/items/cache/41cb5e660fdec93403c938e49b2f22fe_M.jpg

Μερικοί καλοί λόγοι για να κάνετε το εξωτικό φρούτο κομμάτι της διατροφής σας...

Δεν υπάρχει γυναίκα στον κόσμο που να μην επιθυμεί ένα λαμπερό δέρμα και μια υγιή, φωτεινή επιδερμίδα, χωρίς ακμή και διάφορες ανωμαλίες. Γι' αυτό και υπάρχουν δεκάδες θεραπείες και προϊόντα που επικεντρώνονται σε αυτό ακριβώς το πρόβλημα, από παραδοσιακά «μαντζούνια» μέχρι πανάκριβες κρέμες μεγάλων οίκων.


Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες πολύ πιο απλές λύσεις, ανέξοδες και υγιεινές για να αποκτήσετε λαμπερό δέρμα και φρέσκια επιδερμίδα. Μία από αυτές είναι και η παπάγια, το γνωστό εξωτικό φρούτο.


Η παπάγια θεωρείται ένα από τα πιο υγιεινά φρούτα που υπάρχουν, καθώς περιέχει μερικές από τις πιο σημαντικές βιταμίνες που χρειάζεται ο οργανισμός, μεταλλικά στοιχεία και πρωτεΐνες. Είναι πλούσια σε διατροφικά στοιχεία που μαζί με τα προηγούμενα κάνουν το δέρμα λαμπερό και απαλό. Εκτός από αυτό, η παπάγια βοηθά και στην πρόληψη κατά του καρκίνου.


Επίσης, το φρούτο αυτό περιέχει ένα ένζυμο που λέγεται παπαΐνη, το οποίο βοηθά στην ανανέωση των κυττάρων και στη λάμψη του δέρματος. Είτε μαγειρεμένη είτε ωμή, η παπάγια χρησιμοποιείται κατά κόρον για την αναγέννηση του δέρματος.


Η ακόλουθη συνταγή με παπάγια θα σας βοηθήσει να περιποιηθείτε την επιδερμίδα σας με τον καλύτερο τρόπο και να του δώσετε τη λάμψη που του αξίζει:


½ κούπα ωμή παπάγια, λιωμένη
¼ κούπας γάλα καρύδας
¼ κούπας νιφάδες βρώμης


Ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά και απλώστε το μείγμα στο πρόσωπο και τον λαιμό σας με απαλές κινήσεις, αφήνοντάς το εκεί για 5 λεπτά. Έπειτα ξεβγάλτε το με κρύο νερό και μείνετε μακριά από το φως του ήλιου.

queen

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...