Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2012

Τρεις συμβουλές για την ευτυχία

Πόσο δύσκολο είναι σε μια σύγχρονη ζωή, γεμάτη απαιτήσεις και έντονους ρυθμούς, να διατηρήσουμε τη ψυχική μας υγεία και ηρεμία; Πολύ! Κι όμως υπάρχουν άπλα πράγματα που μας βοηθάνε να κρατάμε τις ισορροπίες και να απολαμβάνουμε την καθημερινότητα…

Άσκηση


Μια από τις βασικές αρχές αλλαγής διάθεσης και ανάκτησης δυνάμεων είναι, όσο και αν σου φαίνεται περίεργο, η άσκηση. Από ένα δεκαπεντάλεπτο περπάτημα έως και 4 φορές την εβδομάδα γυμναστήριο, κάνε την αρχή.
Με την άσκηση οξυγονώνεται ο εγκέφαλος μας περισσότερο και κατά συνέπεια λειτουργεί καλύτερα όλο μας το σώμα. Επίσης, έρχεσαι σε επαφή με το σώμα σου και αν γίνεται στην φύση, ακόμα καλύτερα. Βάλε στο πρόγραμμά σου την άσκηση για 3 φορές την εβδομάδα και θα δεις μεγάλη αλλαγή στην διάθεσή σου.

 

Πέρνα χρόνο με ανθρώπους με τους οποίους νιώθεις καλά


Είναι πολύ σημαντικό να ερχόμαστε σε επαφή με ανθρώπους που αγαπάμε και μαζί τους νιώθουμε καλά. Αφιέρωσε 5 λεπτά και γράψε ονόματα φίλων, συγγενών ή από τον επαγγελματικό σου κύκλο με τα οποία περνάς όμορφα και θα ήθελες να δεις. Μπορεί να είναι κάποιοι άνθρωποι που θαυμάζεις. Ναι, το ξέρω η ρουτίνα της ζωής κάποιες φορές μας εμποδίζει και όλοι είναι πολυάσχολοι. Όμως τίποτα δεν σε εμποδίζει από το να σηκώσεις το τηλέφωνο και να καλέσεις αγαπημένους φίλους σπίτι σου σε 2, 3 εβδομάδες από τώρα ή να κανονίσετε να βρεθείτε έξω.

 

Εστίασε σε μια δραστηριότητα


Όσο και αν θεωρείται πολύ in να απαντάς σε email, να μιλάς στο τηλέφωνο και να κάνεις νεύμα με τα μάτια στον προϊστάμενο σου την ίδια στιγμή, ο εγκέφαλός μας δεν έχει φτιαχτεί για να λειτουργεί έτσι. Είναι σίγουρο ότι κάποια στιγμή θα κάνεις λάθος και πολύ πιθανό να είναι ένα μεγάλο λάθος. Δεν είσαι η θεά Κάλι ούτε ο Πολυμήχανος Οδυσσέας. Ο εγκέφαλός σου εκείνη την στιγμή υπερφορτώνεται και αν κερδίζεις μερικά λεπτά, θα τα χάσεις στην προσπάθειά σου να χαλαρώσεις.
Αφιέρωσε συγκεκριμένο χρόνο σε κάθε δραστηριότητα. Μην σηκώσεις το τηλέφωνο όταν γράφεις μια σημαντική αναφορά. Μην απαντήσεις στο email την ίδια στιγμή που μιλάς στο τηλέφωνο. Μην οδηγείς, μιλάς στο τηλέφωνο και ακούς ραδιόφωνο. Εστίασε σε μια δραστηριότητα και θα δεις την διαφορά. Θυμήσου ότι για να αλλάξεις μια συνήθεια και να μπει στην καθημερινότητά σου είναι σημαντικό να την ακολουθείς συστηματικά πάνω από 20 μέρες. Τι λες, αξίζει για μια καλύτερη ζωή;

difernews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...