Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Πτώση της θερμοκρασίας από Τετάρτη

Πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία σε ολόκληρη τη χώρα από την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου έως και το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου
. Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά και βόρεια ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές βορειοδυτικές διευθύνσεις εντάσεως έως 8 Μποφόρ. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται να σημειωθεί από το βράδυ της Πέμπτης.
Την Παρασκευή και το Σάββατο η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση και θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα ενώ στα βόρεια θα σημειωθεί ολικός παγετός.

Πιο αναλυτικά:

Tρίτη

Συννεφιά στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με βροχές στα δυτικά, στην Πελοπόννησο, τη Στερεά και το Κεντρικό, Νότιο και Ανατολικό Αιγαίο, περιμένουμε την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά ενώ τοπικές καταιγίδες θα σημειωθούν στα δυτικά.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από -5 έως 9 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 2 έως 11 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 0 έως 9 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 4 έως 13 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
Ασθενείς έως μέτριοι νοτιοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο, περισσότερο ενισχυμένοι σε ισχυρούς στα κεντρικά και νότια, από το μεσημέρι και μετά. Ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι νοτίων διευθύνσεων άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο.
Παροδικές νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν και θα βρέξει, περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Χιόνια θα πέσουν στην Πάρνηθα. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 8 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Σαρωνικό και το Νότιο Ευβοϊκό θα πνέουν ασθενείς.
Ηλιοφάνεια με αυξημένες νεφώσεις από το μεσημέρι και μετά, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 7 βαθμούς, ενώ οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βόρειοι ασθενείς.

Τετάρτη
Νεφώσεις με βροχές θα σημειωθούν στα δυτικά της χώρας ενώ στο ανατολικό Αιγαίο θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, Μακεδονίας, Θράκης, Θεσσαλίας. Βαθμιαία από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και στην ανατολική και βόρεια ηπειρωτική χώρα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νοτιά 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Πρόσκαιρα στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά που στα βόρεια θα είναι τοπικά ισχυρός.

Πέμπτη
Νεφώσεις με τοπικές βροχές θα σημειωθούν σε ολόκληρη τη χώρα. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά, τα νότια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου που τοπικά θα είναι ισχυρές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και βαθμιαία από το απόγευμα και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χωράς με χαμηλότερο υψόμετρο. Εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 4 με 6 οι οποίοι από το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 5-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση από το απόγευμα από τα βόρεια. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά που στα βόρεια θα είναι τοπικά ισχυρός.

Παρασκευή και Σάββατο
Στην ανατολική και νότια χώρα θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και παραθαλάσσια ενώ πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά-ημιορεινά. Βαθμιαία από το Σάββατο τα φαινόμενα θα περιοριστούν στις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 και στα πελάγη 8 και πιθανόν στο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ με εξασθένηση από το Σάββατο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα . Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά που τοπικά στα βόρεια θα είναι ολικός.

totefteri

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...