Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

3 τρόποι για να φέρετε την άνοιξη στη διατροφή σας

http://www.queen.gr/media/k2/items/cache/92e8a56495c445a81a9998518cda42df_M.jpg

3 τρόποι για να φέρετε την άνοιξη στη διατροφή σας...

Πλέον μπορούμε να το πούμε και επίσημα: Καλή Άνοιξη!
Μπορεί πολλοί από εμάς να αγαπάμε το κρύο και το κλίμα του χειμώνα, η αλήθεια όμως είναι πως μια ανάγκη για λιακάδα, λουλούδια και αρώματα την είχαμε. Τώρα λοιπόν που η Άνοιξη μπήκε μια και καλή, μήπως ήρθε η ώρα να ανανεώσουμε και το διατροφικό μας πρόγραμμα;

Είναι πολύ απλό και δεν θέλει καθόλου κόπο ούτε στερήσεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να εφαρμόσετε τρεις μικρούς κανόνες στη διατροφή σας, οι οποίοι θα σας βοηθήσουν να «καθαρίσετε» τον οργανισμό σας και να υποδεχτείτε την άνοιξη με τον καλύτερο τρόπο.

Αντικαταστήστε τα αναψυκτικά με νερό με λεμόνι
Μια από τις πιο εύκολες λύσεις για να διορθώσετε την διατροφή σας και να αποτοξινώσετε τον οργανισμό σας, είναι να κόψετε τα αναψυκτικά. Διαίτης ή όχι, κάνουν αρκετή ζημιά στο σώμα μας. Γι' αυτό, όλοι όσοι αγαπούν τις αποτοξινώσεις προτείνουν το νερό με χυμό λεμονιού, είτε ζεστό είτε κρύο. Στύψτε μισό φρέσκο λεμόνι μέσα σε ένα ποτήρι νερό και πιείτε το –μπορείτε μάλιστα να επιλέξετε ανθρακούχο νερό αντί για κανονικό. Θα νιώσετε υπέροχα, και αυτό είναι εγγύηση.
Προτιμήστε το λάχανο
Το λάχανο είναι το νούμερο ένα αντιοξειδωτικό λαχανικό, καθώς έχει την ιδιότητα να «τρίβει» τα κύτταρα και να τα καθαρίζει. Επίσης, είναι γεμάτο αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν τις ασθένειες και αποτρέπουν την καταστροφή των κυττάρων.
Αφήστε την πρόσθετη ζάχαρη και πιάστε τα φρούτα
Αν συνηθίζετε να βάζετε ζάχαρη στα δημητριακά σας, δοκιμάστε να την αντικαταστήσετε με μια μπανάνα κομμένη σε φέτες. Ο στόχος σας είναι να σκέφτεστε τα φρούτα σαν την πιο γλυκιά επιλογή σας και να είστε δημιουργικοί με αυτά. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε κομματάκια μήλου αντί για μαρμελάδα ή φέτες ακτινίδιου στο γιαούρτι σας αντί για μέλι. 

queen

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...