Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

ΜΕΤΡΟ: Ανησυχία για τις ποσότητες υδράργυρου

 

Μεγαλύτερες και σοβαρότερες διαστάσεις ...παίρνει η υπόθεση με τον υδράργυρο, που βρέθηκε
στο εργοτάξιο του μετρό στη συμβολή των οδών Εγνατία και Βενιζέλου.
Όπως όλα δείχνουν, η ποσότητα του υδραργύρου που υπάρχει στην περιοχή δεν είναι μόνον 300 γραμμάρια, όπως είχε αρχικά εκτιμηθεί, αλλά πολύ μεγαλύτερη. Υπενθυμίζεται ότι ο υδράργυρος είναι μέταλλο, το μοναδικό που συναντάται σε υγρή κατάσταση, και είναι επικίδυνος καθώς αποτελεί δηλητήριο.


Συνεργεία της εξειδικευμένης εταιρίας συνέχιζαν όλη την εβδομάδα να συλλέγουν σε βαρέλια τον υδράργυρο που έχει ανακατευτεί με το χώμα και να τον απομακρύνουν από την περιοχή. Μέχρι στιγμής, κανείς δεν ξέρει σε πόσο βάθος έχει φτάσει και, ακόμα χειρότερα, αν έχει εισχωρήσει στον υδροφόρο ορίζοντα! Αυτό όμως πρόκειται σύντομα να διαπιστωθεί και να ξεκαθαριστεί, καθώς επίκεινται ειδικές εξετάσεις.


Είναι χαρακτηριστικό ότι ο υδράργυρος βρέθηκε σε βάθος περίπου 4,5 μέτρων και, μέχρι στιγμής, οι ειδικοί που τον συλλέγουν έχουν φτάσει σε βάθος επιπλέον 1,5 μέτρου, δηλαδή συνολικά στα 6 μέτρα και εξακολουθούν να τον βρίσκουν.
Κι ενώ στην αρχή όλοι έκαναν λόγο για κατάλοιπα από εργαστήρια αργυροχρυσοχοΐας της αρχαιότητας σήμερα γίνονται και δεύτερες σκέψεις. Έτσι, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι ο υδράργυρος βρέθηκε εκεί έπειτα από διαρροή κάποιου αποχετευτικού σωλήνα που περνούσε από την περιοχή!

zougla

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...