Τετάρτη, 4 Απριλίου 2012

Επιλέγετε λευκά αυτοκίνητα, είναι πιο ασφαλή

Επιλέγετε λευκά αυτοκίνητα, είναι πιο ασφαλή

Οι αγοραστές αυτοκινήτων που ενδιαφέρονται... για την μεταπολιτική τους αξία, τείνουν να
προτιμούν το μαύρο, το ασημί ή το σκούρο μπλε χρώμα, ωστόσο Γερμανοί ειδικοί έρχονται να ταράξουν τα νερά, καθώς υποστηρίζουν ότι τα λευκά αυτοκίνητα είναι πιο ασφαλή.


Σύμφωνα με την γερμανική υπηρεσία δοκιμών αυτοκινήτων Tuev-Nord, τα λευκά αυτοκίνητα είναι λιγότερο πιθανό να συγκρουστούν με άλλο όχημα όταν το φυσικό φως δεν είναι επαρκές, ενώ τα λιγότερο ορατά οχήματα είναι τα μαύρα, ακόμα και με μεγάλη ηλιοφάνεια, κι ακολουθούν τα επίσης δημοφιλή χρώματα ανθρακί και γκρι.


Στατιστικά στοιχεία για τα τροχαία απ΄όλο τον κόσμο δείχνουν ότι τα σκουρόχρωμα αυτοκίνητα εμπλέκονται συχνότερα σε ατυχήματα. Τα φωτεινά και ζωηρά χρώματα, όπως το λευκό και το κίτρινο, αντανακλούν καλύτερα το φως, γεγονός που τα καθιστά πιο ορατά ακόμη κι από απόσταση.


Μια σουηδική έρευνα διαπίστωσε ότι τα ροζ αυτοκίνητα εμπλέκονται στα λιγότερα τροχαία, ενώ αυστραλιανή έρευνα που διενήργησε το πανεπιστήμιο Monash αποφάνθηκε ότι τα μαύρα αυτοκίνητα είχαν κατά 12% περισσότερες πιθανότητες, σε σχέση με τα λευκά, να εμπλακούν σε τροχαίο. Ακολουθούν τα γκρι και ασημί.

tsekouratoi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...