Κυριακή, 10 Ιουνίου 2012

ΔΕΙΤΕ: Τα 10 Πιο Παράξενα Ονόματα Συγκροτημάτων

Σε έναν δικαιότερο κόσμο, τα παρακάτω συγκροτήματα θα έπαιρναν βραβεία…

μόνο και μόνο που έκατσαν κι έσπασαν το κεφάλι τους μέχρι να βρουν το πιο παράξενο όνομα που θα μπορούσαν ποτέ να αποκτήσουν.

Dananananannanananannananan
Dananananaykroyd


Έξι τύποι απ’ τη Γλασκόβη με κοινό παρονομαστή την αμοιβαία τους αγάπη για το υποκριτικό ταλέντο του καναδού ηθοποιού Dan Aykroyd (ενός εκ των ορίτζιναλ Blues Brothers).


chk-chk-chk
!!! (chk chk chk)


Αμερικανοί απ’ το Σακραμέντο που πήραν το όνομα τους απ’ τους υπότιτλους της cult ‘80s ταινίας «Και Οι Θεοί Τρελάθηκαν»: όταν μιλούσαν οι ιθαγενείς, ο υπεύθυνος υποτιτλισμού είχε την φαεινή ιδέα να μεταφράζει τα ακατάληπτα λόγια τους ως “!”.


the_butthole_surfers.jpg
Butthole Surfers


Φοβεροί και τρομεροί αμερικανοί που σχηματίστηκαν απ’ τον Gibby Haynes και τον Paul Leary στο San Antonio του Τέξας το 1981. Σε μια συναυλία τους το 1984, ο κονφερασιέ ξέχασε πως τους λένε και τους ανήγγειλε χρησιμοποιώντας το ένα και μοναδικό τραγούδι τους που ήταν γνωστό τότε, με τίτλο «Butthole Surfer».


test-icicles-album-cover
Test Icicles


Τα τρία μέλη, ο Rory Attwell (RAARY DECI-HELLS), ο Sam Mehran (SAM E DANGER) κι ο Devonte Hynes (DEVMETAL), πήραν το όνομα τους από μια αρχέγονη πρακτική των Νεάντερταλ να τεστάρουν παγωμένους σταλακτίτες για να δουν αν μπορούν να χρησιμεύσουν ως όπλα ενάντια στον εχθρό.


Chumbawamba-Tubthumping-104074
Chumbawamba
Αναρχική, κομμου

νιστική κολεκτίβα απ’ το Λιντς της Αγγλίας που σύμφωνα με το επίσημο site της, το όνομα τους δεν σημαίνει απολύτως τίποτα, είναι απλώς μια σειρά από γράμματα που τους ήρθε στο νου.


hed_p.e._-_hed_p.e
(hed) PE


Αμερικανοί από την Καλιφόρνια που σχηματίστηκαν το 1994, παίζουν κάτι μεταξύ hip hop και punk και πήραν το όνομα τους από τη συντομογραφία «HED» που σημαίνει «higher thought» ενώ το «p.e.» είναι τα αρχικά του «Planet Earth».


ohno
Oh No! Oh My!


Κι άλλοι Τεξανοί, αυτή τη φορά με το ελαφρώς γελοίο όνομα «Oh No! Oh My!» και το όνομα τους επιλέχτηκε με στρατηγικό σκοπό να τραβάει τα μάτια και τα αυτιά των ακροατών.


mr.mister
Mr. Mister


Cult ‘80s μπάντα που πήρε το όνομα της από το άλμπουμ «Mr. Gone» των Weather Report. Άφησαν πίσω τους ως μουσική παρακαταθήκη μερικά άθλια τραγούδια όπως το «Kyrie».


trail
...And You Will Know Us By The Trail Of Dead


Τρίτοι τεξανοί στην δεκάδα που πήραν το όνομα τους, σύμφωνα με το website τους, από μια αιγυπτιακή φράση σχετικά με τους νεκρούς και μια αρχαία νεκρική πρακτική των Μάγια.


Sunn_O_photo
Sunn 0)))


Αναφέρεται στον ενισχυτή μάρκας Sunn με τρεις παρενθέσεις δίπλα που συμβολίζει τα ηχητικά κύματα που βγαίνουν απ’ τα ηχεία, αν κι ο O'Malley ισχυρίζεται πως έχει διττή έννοια και συμβολίζει τον ήλιο που βρίσκεται σε τροχιά γύρω απ’ τη Γη.

to-kounavi.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...