Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Απίστευτοι γλουτοί με 2 ασκήσεις!




Μια ιδανική εξωτερική εμφάνιση για τη γυναίκα προϋποθέτει και την ύπαρξη γλουτών, που να είναι ικανοί να υποστηρίξουν ένα πολύ όμορφο ενδυματολογικό σύνολο αλλά και να ξεσηκώσουν τον αντρικό πληθυσμό.

Βέβαια το σημαντικό είναι ότι πρέπει να έχουμε χρόνο αρκετό για να κάνουμε εξάσκηση στο γυμναστήριο.


Όπως αναφέραμε σε προηγούμενο άρθρο, είναι σωτήρια η εφαρμογή μια ξεχασμένης μεθόδου εκγύμνασης των μυών, της ισομετρικής άσκησης. Βέβαια το μόνο σίγουρο είναι ότι ωφελεί το μυϊκό σύστημα σε συγκεκριμένες μοίρες κινήσεις, αλλά μπορεί να είναι ευεργετικό για τα επίμαχα σημεία.
Αν δεν υπάρχει χρόνο όμως τι κάνουμε;


Τα πράγματα απλοποιούνται με ένα μικρό προγραμματισμό και λίγη θέληση.
Μια πολύ απλή άσκηση, που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι σας και να έχετε τεράστια ωφέλει είναι να πάρετε ένα στρώμα και να έρθετε σε θέση, όπως δείχνει η φωτογραφία (πρωτοσέλιδη). Αυτή την άσκηση μπορείτε να την κάνετε και με λάστιχο αλλά αργότερα, που θα έχετε αποκτήσει εμπειρία στην άσκηση.
Όταν θα φέρετε το πόδι σας πάνω από το έδαφος κρατήστε το σε αυτή τη θέση για όσο χρονικό διάστημα μπορείτε και νιώθετε ένα ελαφρύ ‘’κάψιμο’’ στους μύες σας. Αυτό σημαίνει από 10'' μέχρι και 60''. Κάντε αυτή την άσκηση 3 φορές την μέρα.


Το πόδι μπορείτε να το φέρετε είτε τεντωμένο, είτε λυγισμένο στο γόνατο. Απλά η προσοχή σας θα είναι στραμμένη στους κοιλιακούς, που πρέπει να έχετε σφίξει σε όλη τη διάρκεια της άσκησης. Αυτό χρειάζεται να γίνει για την αποφυγή τραυματισμού της μέσης και της γενικά κάποιο σπόνδυλο.
Επίσης μπορείτε να κάνετε και ακόμη μια άσκηση, που θα βοηθήσει πολύ, οι λεγόμενες προβολές. Μπορείτε από στάση προσοχής να κάνετε ένα μεγάλο βήμα και να έρθει το γόνατο λυγισμένο σε ορθή γωνία. Μείνετε εκεί για 2'' και μετά επιστρέψτε σε στάση προσοχής. Το κάνετε αυτό εναλλάξ για κάθε πόδι.


Προσέξτε όταν κάνετε το μεγάλο βήμα, γιατί πρέπει να έχετε τους κοιλιακούς και ραχιαίους σας σε τάση (σφιγμένους) και το κορμό σε όρθια θέση. Σε αυτή την άσκηση βέβαια χρειάζεται να επισημάνουμε ότι εργάζονται πολύ και οι μύες των ποδιών. Κάντε αυτή την άσκηση για 10 επαναλήψεις και στα 2 πόδια.
Με αυτές τις δύο ασκήσεις μπορείτε να εκμεταλλευτείτε το χρόνο σας και να σμιλέψετε τα επίμαχα σημεία, που θέλετε. Υπάρχει κάτι καλύτερο από τον φροντίζουμε τον εαυτό μας και αυτό να έχει θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον μας; Απλά κάντε το!

beu.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...