Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Ξέρετε τι φαίνεται για σας στο διαδίκτυο ;

Μέσα στα χρόνια που χρησιμοποιούμε το διαδίκτυο
, έχουμε κάνει διάφορα προφίλ στα κοινωνικά δίκτυα, έχουμε αφήσει σχόλια, έχουμε γράψει σε blogs ή ακόμα ακόμα, έχουμε δηλώσει τις προτιμήσεις μας σε κάποιο θέμα.

Το τι γράφουμε στο διαδίκτυο, όπως πολλές φορές έχουμε πει, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως είναι δημόσιος λόγος. Λόγος που δυνητικά, θα διαβαστεί από πολλούς και θα μας χαρακτηρίσει. Το ίδιο ισχύει και για τις αναρτήσεις μας στα κοινωνικά δίκτυα.

Πόσο συχνά όμως, ελέγχουμε το ηλεκτρονικό αποτύπωμα που έχουμε αφήσει στο διαδίκτυο, μέσα σε αυτά τα χρόνια; Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν το κάνουν συχνά αυτό. Με αποτέλεσμα, κάποια στιγμή, να το κάνει κάποιος άλλος γι αυτούς και να διαπιστώσει ενδεχομένως πράγματα που… δεν τον κάνουν τόσο χαρούμενο, ή είναι βλαβερά για την κοινωνική ή την επαγγελματική του εικόνα.

Δοκιμάστε να βάλετε το όνομά σας ή το mail σας στο Google. Και δείτε τα αποτελέσματα που θα σας βγάλει. Αν τα αποτελέσματα αυτά θεωρείτε πως αντικατοπτρίζουν πλήρως την δημόσια εικόνα σας, τότε μην κάνετε τίποτα γι αυτό.


Αν όμως θεωρείτε πως κινδυνεύετε να εκτεθείτε για κάποιο λόγο, η Google διαθέτει μία υπηρεσία που σας στέλνει ειδοποιήσεις κάθε φορά που κάποιος σας αναρτά κάτι σχετικό με εσάς στο διαδίκτυο, όπως το όνομά σας ή την ηλεκτρονική σας διεύθυνση. Η υπηρεσία λέγεται Me on the Web και είναι μέρος του Google Dashboard.

digitallife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...