Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Πέθανε ορφανό αρκουδάκι στα Γρεβενά

http://www.zougla.gr/Image.ashx?fid=601114&w=400&h=300&q=80

Ο θάνατος νίκησε τη ζωή και το μικρό ορφανό αρκουδάκι...

που είχε βρεθεί περίπου πριν από έναν μήνα στην Κρανιά Γρεβενών, έκλεισε για πάντα τα μάτια του, αφού, παρά τις προσπάθειες των ανθρώπων του Αρκτούρου να το κρατήσουν στη ζωή, δεν κατάφερε να προσαρμοστεί στα διατροφικά υποκατάστατα που του χορηγούνταν.


Το μόλις τεσσάρων μηνών αρσενικό αρκουδάκι εντοπίστηκε στις 19 Μαΐου, στην περιοχή της Κρανιάς Γρεβενών, από διερχόμενο οδηγό, ο οποίος και ειδοποίησε την Ομάδα Άμεσης Επέμβασης για την Άγρια Ζωή της οργάνωσης, που έσπευσε να περιθάλψει το υποσιτισμένο (ζύγιζε μόλις 3,5 κιλά) και καταπονημένο ζώο, το οποίο έφερε και τραύματα στην πλάτη από δάγκωμα σκύλου.


Η επιστημονική Ομάδα του Αρκτούρου έστησε επιχείρηση αναζήτησης της μητέρας του για περίπου 36 ώρες σε δασικό χώρο που γειτνιάζει με το σημείο που βρέθηκε, χωρίς, ωστόσο, αποτέλεσμα. Οι ειδικευμένοι φροντιστές της οργάνωσης ανέλαβαν την ανατροφή του, ένα εγχείρημα ιδιαίτερα δύσκολο, αφού τα αρκουδάκια μένουν με τη μητέρα τους για δύο ολόκληρα χρόνια, προκειμένου να επιβιώνουν μόνα τους στη φύση. Έχοντας ήδη την εμπειρία από το επιτυχημένο παράδειγμα ανατροφής του Μικρού Τζον και του Νικήτα, που σήμερα ζουν ελεύθεροι στο φυσικό τους βιότοπο, κι ακολουθώντας διεθνή πρωτόκολλα, οι άνθρωποι της οργάνωσης κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για να κρατήσουν τον μικρό στη ζωή, αλλά τελικά δεν τα κατάφεραν.


Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της οργάνωσης, «ο Αρκτούρος δεν θα ήθελε να υπάρξουν άλλες ορφανές αρκούδες στο μέλλον, εξαιτίας του ανθρώπου, αλλά σε ανάλογη περίπτωση δεσμεύεται ότι θα καταβάλλει και πάλι κάθε δυνατή προσπάθεια, έτσι ώστε να υπάρχει μια δεύτερη ευκαιρία στη φύση για τα ορφανά αρκουδάκια».


zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...