Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

ΔΕΙΤΕ: Στο φως οι κρυμμένοι θησαυροί εκατό χρόνια μετά το ναυάγιο του Τιτανικού!


Στο πλαίσιο της 100ης τραγικής επετείου από το ναυάγιο του Τιτανικού και προς τιμή των πολυάριθμων θυμάτων...


πρόκειται να εκτεθούν σε δημόσια επίδειξη τα κοσμήματα των άτυχων επιβατών που έχουν ανακτηθεί από τον πυθμένα του ωκεανού! 

Τα περισσότερα από τα ανεκτίμητης αξίας κοσμήματα που βρέθηκαν στα συντρίμμια του Τιτανικού, θα εκτεθούν για πρώτη φορά σε δημόσια θέα, σε μια έκθεση που θα ξεκινήσει από την Ατλάντα των ΗΠΑ. 

Τα κοσμήματα ανακαλύφθηκαν στην τσάντα ενός αξιωματικού του μοιραίου πλοίου, κατά τη διάρκεια μιας έρευνας που πραγματοποιήθηκε το 1987 και μετά από μακροχρόνια διαδικασία αποκατάστασης, οι διοργανωτές της έκθεσης είναι σε θέση να τα κοινοποιήσουν στο ευρύ κοινό. 

Εκτός από την δυνατότητα να κατανοήσουμε το πώς ήταν ο κόσμος την εποχή του ναυαγίου, μέσα από τα κοσμήματα που φορούσαν οι επιβάτες του Τιτανικού, η αντιπρόεδρος της εταιρίας που θα εκθέσει τη συλλογή επισημαίνει πως: 

"Σκοπός της έκθεσης είναι να δει και να καταλάβει ο κόσμος το θαύμα της εξερεύνησης, την προσπάθεια κατάδυσης στα δυόμισι μίλια από την επιφάνεια του ωκεανού και το τελικό αποτέλεσμα, που δεν είναι άλλο από την αποκάλυψη των εκπληκτικών κοσμημάτων". 













radar.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...