Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Πως να ζήσετε καλύτερα...με λιγότερα!!


Ο συγγραφέας Dave Bruno μας μαθαίνει πως να ζήσουμε με μόλις 100 αντικείμενα και να βελτιώσουμε τη ζωή μας...

«Κάντε επειγόντως downsizing, γιατί χανόμαστε», προτρέπει, μέσα από ένα βιβλίο ο 39χρονος Ντέιβ Μπρούνο, ο οποίος αποφάσισε πριν δυο χρόνια να ιδρύσει, έστω κι άθελα του, ένα νέο κίνημα που ονομάζεται downsizing. Δηλαδή, «ελαττώστε, περιορίστε τα υπάρχοντα σας κι όλα αυτά τα αντικείμενα γύρω σας που σας δεσμεύουν και κάνουν την καθημερινότητά σας δυσκολότερη».

Το βιβλίο του, «Η πρόκληση των 100 πραγμάτων», που είναι ήδη μπεστ σέλερ στις ΗΠΑ, ενθαρρύνει τους ανθρώπους να περιορίσουν τα υπάρχοντά τους σε 100 αντικείμενα. Ο συγγραφέας έζησε με τα 100 αυτά αντικείμενά του από τον Νοέμβριο του 2008 μέχρι και τον Νοέμβριο του 2009 κι έκανε την εμπειρία του βιβλίο. Ανάμεσα στα 100 αντικείμενα περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, τα ρούχα του, τα γυαλιά του, η οδοντόβουρτσα του, το σφουγγάρι του μπάνιου του, οι συσκευές και τα έπιπλα του, το κινητό του τηλέφωνο, η κιθάρα του, το ημερολόγιο του, καθώς και τρία βιβλία της δουλειάς του.

Όχι πως η διαδικασία επιλογής ήταν εύκολη: περιόρισε τον αριθμό των πουκαμίσων του σε πέντε και των γραβατών του σε μία, αλλά του ήταν εξαιρετικά δύσκολο να αποφασίσει εάν θα πρέπει να χαρίσει το ένα από τα τρία παντελόνια τζιν που διέθετε. «Τα πράγματα γύρω μας αρχίζουν να σε πιέζουν», γράφει στοβιβλίο ο κ.Μπρούνο, περιγράφοντας όχι μόνο τη στιγμή που του ήρθε η «επιφοίτηση» και ανακάλυψε πως τα έπιπλα και τα αντικείμενα γέμιζαν ασφυκτικά τον χώρο, αλλά και το τι και το γιατί αποφάσισε να κρατήσει και τι πούλησε ή δώρισε σε τρίτους.

Όπως τονίζει ο συγγραφέας, «σήμερα η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζει ο άνθρωπος στην ζωή του είναι να αποδεσμευτεί από τις υλιστικές του εξαρτήσεις», καταλήγοντας πως «ήρθε επιτέλους η στιγμή να απαλλαγούμε από την εμμονή ότι «όσο περισσότερα, τόσο καλύτερα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...