Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Ο μεγαλύτερος καυγάς στην ιστορία του ΝΒΑ


Αναδρομή στο 2004 και το «μπουνίδι» που έφτασε ως την εξέδρα!

Οι Ντιτρόιτ αντιμετωπίζουν τους Ιντιάνα και όλοι μαζί τους θεατές... 

Στο τελευταίο λεπτό του ματς Ντιτρόιτ Πίστονς - Ιντιάνα Πέισερς στις 19 Νοεμβρίου 2004, οι γροθιές έγιναν ιπτάμενες! 

Ποτηράκια, πλαστικά μπουκάλια, ακόμα και καρέκλα χρησιμοποιήθηκε στον πλέον περιώνυμο καυγά στα χρονικά του ΝΒΑ. Τόσο περιώνυμος μάλιστα που απέκτησε και δικό του όνομα: «Mallice in the Palice»!

Με θλιβερούς πρωταγωνιστές τους Ron Artest και Stephen Jackson, η σύρραξη των παικτών γενικεύτηκε και στις κερκίδες, καθώς οι θερμόαιμοι παίκτες επιτέθηκαν και στο κοινό που παρακολουθούσε έντρομο.
Εννοείται ότι το παιχνίδι διακόπηκε άρον-άρον, με τους Πέισερς να παίρνουν τη νίκη με 97-82, αν και αυτό δεν έχει καμία σημασία. 

Ο μαινόμενος Ron Artest δέχεται «ποτάκι» κερασμένο από την εξέδρα και ποιος είδε τον μπασκετμπολίστα και δεν τον φοβήθηκε! Όρμησε ανενδοίαστα στην εξέδρα και πυροδότησε τον πλέον εξωφρενικό καυγά μεταξύ παικτών και θεατών στην ιστορία του ΝΒΑ.

Όσο για τις επιπτώσεις του «Mallice in the Palice», οδήγησαν στην αποβολή 9 παικτών για 146 αγώνες συνολικά(!), γεγονός που ισοδυναμεί με χαμένες απολαβές για τους τιμωρημένους της τάξης των 11 εκατ. δολαρίων. Πέντε ακόμα παίκτες κατηγορήθηκαν για επίθεση και καταδικάστηκαν σε έναν χρόνο κοινωνικής εργασίας. 

Από το κοινό τώρα, 5 θεατές αντιμετώπισαν ποινικές ευθύνες και τους απαγορεύτηκε η είσοδος στα γήπεδα διά παντός, ενώ ο καυγάς θα οδηγούσε σε αυστηρότερα μέτρα περιφρούρησης και σε μείωση της ποσότητας του αλκοόλ που πωλείται πλέον στα γήπεδα του ΝΒΑ. 

Όχι κι άσχημα στατιστικά για έναν καυγά...newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...