Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Σπίτι για σκέιτμπορντ!

Το PAS House -όπω ονομάζεται- βρίσκεται στο Μαλιμπού της
Καλιφόρνια και αποτελούσε εδώ και χρόνια το απόλυτο όνειρο του ιδιοκτήτη του. Ο Pierre Andre Senizergues (PAS), πρωταθλητής στο σκέιτμπορντ και λάτρης του συγκεκριμένου αθλήματος, ονειρευόταν τον τρόπο που θα μπορούσε να κάνει σκέιτμπορντ μέσα στο σπίτι του(!), σε κάθε επιφάνεια και τοίχο, από το καθιστικό και την κουζίνα μέχρι το υπνοδωμάτιο!

Την «τρελή» αυτή ιδέα έκανε πρόσφατα πράξη, παρουσιάζοντας το πρότυπο Skateboard House στο La Gaite Lyrique Μuseum στο Παρίσι, το απόλυτο ίσως όνειρο των σκέιτερς ανά τον κόσμο. Η πρωτότυπη κατοικία περιλαμβάνει τρία επίπεδα. Στο πρώτο υπάρχει το καθιστικό, η τραπεζαρία και η κουζίνα, στο δεύτερο ένα υπνοδωμάτιο και το μπάνιο και στο τρίτο ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος για σκέιτμπορντ.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι όλοι οι τοίχοι του σπιτιού μπορούν να χρησιμοποιηθούν για σκέιτμπορντ, καθώς σχηματίζουν καμπύλες και έχουν καλυφθεί από ειδική επίστρωση, ενώ το δάπεδο κατασκευάστηκε από ένα ολισθηρό υλικό που επιτρέπει στον ιδιοκτήτη να κάνει τις πιο extreme φιγούρες! Τα περισσότερα έπιπλα της κατοικίας είναι ενσωματωμένα στους τοίχους, ενώ πολλά μικρά υψώματα στο έδαφος και ειδικές γωνίες επιτρέπουν να συμβούν τα πιο εντυπωσιακά… σάλτα στον αέρα!

tsekouratoi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...