Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Ποιοι σταρ έχουν φοροδιαφύγει;

Νομίσατε ότι η φοροδιαφυγή είναι…
προνόμιο μόνο των απλών ανθρώπων που δεν ξέρουν πώς να τα βγάλουν πέρα και απλά κάνουν διάφορα… ταχυδακτυλουργικά για να ξεγελάσουν το κράτος;
Το αντίθετο θα λέγαμε συμβαίνει αφού περισσότεροι είναι οι διάσημοι φοροφυγάδες! Και δεν μιλάμε για την ελληνική πραγματικότητα –ονόματα δεν λέμε και οικογένειες δεν θίγουμε- αλλά για τα… χαΐρια και τις προκοπές των ξένων σταρ που έχουν βρει τον τρόπο να ξεγελούν. Όχι όμως για πολύ καθώς όλα τα άπλυτα βγαίνουν στη φόρα. Μάθετε τους επώνυμους φοροφυγάδες που την έκαναν την… κουτσουκέλα τους απέναντι στο κράτος.

Πρώτη και καλύτερη η Pamela Anderson της οποίας το όνομα το 2010 βρέθηκε στη λίστα με τα ονόματα των οφειλετών που χρωστούν πάνω από 100.000 δολάρια στις φορολογικές Αρχές της Καλιφόρνια. Για να είμαστε πιο ακριβείς, το χρέος της ήταν ακριβώς 493.000 δολάρια.
Φρόντισε όμως να το τακτοποιήσει άμεσα, γιατί όπως λένε οι Αμερικανοί «σε αυτήν τη ζωή από δύο πράγματα δεν γλυτώνεις ποτέ, από τον θάνατο και τους φόρους».

Ένας ακόμα διάσημος φοροφυγάς είναι ο Nicolas Cage ο οποίος είχε την τύχη να δει το άστρο του να μεσουρανεί τη χρυσή εποχή του Hollywood και φρόντισε να επενδύσει τα εκατομμύρια δολάρια που έβγαζε για κάθε ταινία του σε υπερπολυτελή ακίνητα και ακριβά αυτοκίνητα. Το 2007 διέθετε 15 επαύλεις, δύο νησιά στις Μπαχάμες, 30 πολυτελή αυτοκίνητα και ένα αεροσκάφος τύπου Golfstream. Ένα χρόνο μετά, όμως, οι συνολικές οφειλές του από τα προηγούμενα έτη ήταν 13 εκατ. δολάρια.

Σύμφωνα με τη real, στη λίστα των επώνυμων φοροφυγάδων μπήκαν και οι Dolce & Gabbana που το 2004 πούλησαν τα brand DG Dolce & Gabbana σε εταιρεία την οποία δημιούργησαν στο Λουξεμβούργο, προκειμένου να μην πληρώνουν φόρους στην Ιταλία. Έκτοτε, όμως, ο Domenico Dolce και ο Steffano Gabbana μπαινοβγαίνουν στα δικαστήρια. Η ιταλική Δικαιοσύνη υποστηρίζει ότι κοστολόγησαν την αξία των brand του οίκου τους σε 360 εκατομμύρια ευρώ, τη στιγμή που είναι τριπλάσια.
Τον περασμένο Απρίλιο δικαστήριο του Μιλάνου τούς απάλλαξε από τις κατηγορίες για φοροδιαφυγή, αλλά προσφάτως το Ανώτατο Δικαστήριο της Ρώμης ανέτρεψε την απόφαση και αναμένεται να οριστεί δικάσιμος.

Στο στόχαστρο των αρχών του οικονομικού εγκλήματος μπήκε και η Chloe Kardashian η οποία πρόσφατα βρέθηκε με χρέος 18.490 δολαρίων. Η μικρότερη της οικογένειας Kardashian υποστηρίζει ότι ήταν απόλυτα συνεπής με τις υποχρεώσεις της ρίχνοντας τα βάρη στο λογιστή της για τον οποίο είπε ότι έβαζε τα χρήματα... στην τσέπη του αντί να τα καταβάλλει στην εφορία και πως μία μέρα εξαφανίστηκε από ανθρώπου μάτι.
himaira.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...