Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Ζευγάρι ομοφυλόφιλων έγιναν ξαφνικά… πολύτεκνοι

Ζευγάρι αυστραλών ομοφυλόφιλων
, που επιθυμούσαν να αποκτήσουν ένα παιδάκι, βρέθηκαν να είναι οι “μπαμπάδες” τεσσάρων μωρών…!
Κρατώντας από δυο μωρά ο καθένας στην αγκαλιά του, μετά την πρώτη εντύπωση που τους άφησε κεραυνόπληκτους, δήλωσαν πανευτυχείς και διατεθειμένοι να κάνουν τα πάντα για να είναι...
οι καλύτεροι γονείς του κόσμου.
Τα πράγματα, φυσικά, δεν ήταν απλά για τον Τόνι και τον Μπρετ, όταν αποφάσισαν το 2009 να ταξιδέψουν στην Ινδία και να γίνουν γονείς με τη μέθοδο της παρένθετης μητρότητας.
Μετά από επανειλημμένες απόπειρες οι οποίες απέτυχαν, οι γιατροί στο Δελχί, πρότειναν την εμφύτευση τεσσάρων ωαρίων (από δωρήτριες) και σπέρμα από τους δύο άντρες, σε δύο γυναίκες οι οποίες θα δέχονταν, αντί πληρωμής, να γίνουν παρένθετες μητέρες.
Το αποτέλεσμα, τέσσερα υγιέστατα αγοράκια, ξεπέρασε τις προσδοκίες των γιατρών, οι οποίοι είχαν πει ότι οι πιθανότητες να γεννηθούν δίδυμα είναι 10%, ενώ ακόμη λιγότερες να συμβεί και στις δύο παρένθετες μητέρες.
Η όλη διαδικασία στοίχισε στους δυο μπαμπάδες $ 130.000 περίπου, ενώ οι δύο γυναίκες έλαβαν από $ 6.000 – $ 7.000 έκαστη.
“Δεν μας ενδιαφέρει τι θα πει ο κόσμος. Ας σκεφτούν και ας πουν ό,τι θέλουν.
Είναι δική τους υπόθεση. Εμάς μας ενδιέφερε να γίνουμε γονείς, να έχουμε τη δική μας οικογένεια, αυτό είναι όλο. Θα προσπαθήσουμε να γίνουμε οι καλύτεροι γονείς του κόσμου” είπε ο Τόνι, ο οποίος πήρε 12μηνη άδεια από τη δουλειά του για να μπορέσει να φροντίσει τα μωρά.
Οι ίδιοι ανέφεραν ότι συγγενείς και φίλοι είναι κυριολεκτικά πανευτυχείς με το γεγονός και έχουν προθυμοποιηθεί να τους βοηθήσουν.
Στο θέμα ομοφυλόφιλων γονέων, οι απόψεις της κοινωνίας είναι διχασμένες.
Η πλειονότητα υποστηρίζει ότι τα παιδιά έχουν το δικαίωμα να μεγαλώσουν μέσα σε μια φυσιολογική οικογένεια με μπαμπά και μαμά.
Η άλλη πλευρά, που αποτελεί και τη μειονότητα, εκφράζει την άποψη ότι εκείνο που έχει σημασία είναι τα παιδιά να μεγαλώνουν σ’ ένα περιβάλλον όπου υπάρχει
αγάπη. Αυτό μετράει πάνω απ’ όλα.
Υπέρμαχος της πλευράς αυτής είναι και η ψυχολόγος, Σάλι Αν Μακόμακ, ειδική σε θέματα οικογενειών, η οποία υποστηρίζει ότι “στην προκειμένη περίπτωση, το θέμα είναι ότι υπάρχουν τέσσερα παιδιά και όχι ότι το ζευγάρι είναι ομοφυλόφιλοι.
Για κάθε ζευγάρι – τέσσερα νεογέννητα – αυτό αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση.
Αυτοί οι άνθρωποι επιθυμούσαν διακαώς να γίνουν γονείς, ενώ γνωρίζουμε πολύ καλά ότι άλλοι που έχουν παιδιά δεν αισθάνονται το ίδιο”.

tsekouratoi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...