Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Το αγαπημένο μας Tetris στην οθόνη του iPhone!

 Το αγαπημένο μας Tetris στην οθόνη του iPhone!

Το τελευταίο και πιο εθιστικό παιχνίδι για το iPhone είναι ένα από τα παλιότερα και πιο αγαπημένα: μα φυσικά το Tetris!

Η EA Games, γνωστή εταιρία ηλεκτρονικών παιχνιδιών, κυκλοφόρησε την εφαρμογή Tetris για το iPhone, η οποία διατίθεται μέσω του iTunes Store στη τιμή των 0,99€.

Η παρουσίαση του παιχνιδιού έγινε τη 1η Δεκεμβρίου και το κλασικό puzzle game της Nintendo βρίσκεται ήδη στη πρώτη θέση στη λίστα των δημοφιλέστερων εφαρμογών στο iTunes, ξεπερνώντας ακόμα και το Angry Birds Seasons! Τα γραφικά του παιχνιδιού είναι φυσικά βελτιωμένα σε σχέση με τη κλασική του έκδοση και έχουν προστεθεί, επίσης, ορισμένα νέα game-modes που καθιστούν το πολυλατρεμένο Tetris ακόμη πιο εθιστικό.

Το νέο Tetris για το iPhone διαθέτει τρία είδη παιχνιδιού: Marathon, One Touch και Galaxy. Οι λάτρεις της cult έκδοσης του παιχνιδιού θα «κολλήσουν» με το Marathon. Το One Touch ουσιαστικά βοηθάει το παίκτη καθώς του υποδεικνύει τις πιθανές επιλογές του, πού δηλαδή μπορεί να τοποθετήσει τα τουβλάκια του, καθιστώντας το παιχνίδι πιο γρήγορο. Το Galaxy αποτελεί μια τελείως διαφορετική έκδοση του Tetris που έχουμε συνηθίσει, ωστόσο δεν παύει να είναι το ίδιο εθιστική.

Ο «πατέρας» του Tetris ήταν ο Ρώσος προγραμματιστής Αλεξέι Παγίτνοφ, ο οποίος το δημιούργησε το 1984 σε έναν Elektronica 60 υπολογιστή. Αμέσως το παιχνίδι έκλεψε τις εντυπώσεις των εταιριών ηλεκτρονικών παιχνιδιών και καθιερώθηκε ως το δημοφιλέστερο παιχνίδι της εποχής. Το 1990 η Nintendo με το Gameboy παρουσίασε τη handheld έκδοση του παιχνιδιού, του οποίου οι πωλήσεις έφτασαν τα 33 εκατομμύρια!

 Το αγαπημένο μας Tetris στην οθόνη του iPhone!

 Το αγαπημένο μας Tetris στην οθόνη του iPhone!

troktiko.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...