Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2012

VW Beetle φτιαγμένο από σκουπίδια

Ο Ινδός καλλιτέχνης Ηaribaabu Νaatesan (Hari) κατάφερε να μετατρέψει 2805 κομμάτια παλιοσίδερα σε ένα πραγματικού μεγέθους VW Beetle!

Το όλο εγχείρημα πραγματοποιήθηκε με τα ανακυκλώσιμα υλικά που συγκεντρώθηκαν μετά την οικολογική εκστρατεία ευαισθητοποίησης της Volkswagen. Ο Hari το ονόμασε “Think Blue Beetle”.
Για την κατασκευή του οχήματος, χρησιμοποιήθηκαν: 800 μπουζί. 200 καπάκια από μπουκάλια. 60 mother boards από υπολογιστές. Κασέτες ήχου. Ηχεία. Κουτιά. Πληκτρολόγια. Γραφομηχανές. Και εκατοντάδες άλλα υλικά.
Το ανακυκλώσιμο υλικό συλλέχτηκε από την Volkswagen κατά τη διάρκεια των διαφόρων εκστρατειών καθαρισμού που πραγματοποίησε η φίρμα σε διάφορα μέρη του πλανήτη.

Ο Hari εξηγεί την διαδικασία που ακολούθησε για την κατασκευή του δημιουργήματός του. «Κάθε αντικείμενο διαχωρίζεται αναλόγως το σχήμα του. Βλέπω όλα τα αντικείμενα με βάση του σχήμα τους και τις φόρμες που μπορούν να μου δώσουν» εξηγεί ο καλλιτέχνης σε μια συνέντευξη στην εφημερίδα “The Asian Age”.
Και συνεχίζει : «Με αυτή την λογική το μυαλό μου είναι ανοικτό ώστε να μπορέσω να ενσωματώσω το κάθε αντικείμενο στην μορφή που θέλω και δεν είναι άλλη από αυτήν του Beetle».

Ο Hari έχει χρησιμοποιήσει παλιά ηχεία για τους προβολείς, ένα ποντίκι για λυχνία, τα τάσια προέρχονται από παλιούς δίσκους. «Διαπιστώνεται λοιπόν πως η λειτουργία του αντικειμένου – σκουπιδιού δεν έχει καμία αξία για εμένα και δεν είναι σημαντική για την δουλειά μου. Αφού δουλεύω με την μορφή που έχουν τα αντικείμενα κι όχι με την χρήση που είχαν κάποτε» προσθέτει ο καλλιτέχνης.
Σημαντικό εργαλείο στην δουλειά του Hari αποτέλεσε η ινδική θρησκεία «Mukti», η οποία κάνει λόγο για την μετενσάρκωση. Στοιχείο που μέσω της τέχνης ανάδειξε ο καλλιτέχνης με την επαναχρησιμοποίηση διαφόρων υλικών.

Το “Think Blue Beetle” θα παρουσιασθεί στις 12 Φεβρουαρίου στην έκθεση Kala ghoda Art Festival στο Μουμπάι.
Στην συνέχεια θα μεταφερθεί σε ένα μουσείο τέχνης στην Γερμανία.

onlycy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...