Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2012

Οι δέκα καλύτερες χώρες για… μετανάστευση

Ετοιμάζετε βαλίτσες για να κάνετε μια νέα αρχή σε έναν νέο τόπο;
Τότε αυτή η λίστα σας αφορά άμεσα. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα «έρευνα International’s Expat Explorer survey» της HSBC,υπάρχουν κάποιες χώρες όπου οι αλλοδαποί που έχουν εγκατασταθεί εκεί τα βρήκαν κάπως…

πιο εύκολα. Νούμερο 1 στη λίστα έρχεται ο Καναδάς, ο οποίος μάλιστα πιάνει την κορυφή για δεύτερη συνεχή χρονιά. Σύμφωνα με τους συμμετέχοντες στην έρευνα, η γλώσσα, η φιλοξενία και η κουλτούρα των Καναδών κάνει τα πράγματα πιο εύκολα για να προσαρμοστεί κανείς εκεί.
Δεύτερη ως χώρα έρχονται οι Βερμούδες και στη συνέχεια η Νότια Αφρική, όπου οι μετανάστες αναφέρουν κατά 57% ότι εκεί η προσαρμογή τους ήταν αρκετά εύκολη.
Οι ΗΠΑ και η Αυστραλία βρίσκονται στις αμέσως επόμενες θέσεις, βάση των ερωτηθέντων, ενώ στη συνέχεια ακολουθούν ευρωπαϊκές χώρες, εκ των οποίων η Ισπανία θεωρείται η πιο φιλόξενη, καθώς φάνηκε ότι εκεί είναι πιο άνετη η συναναστροφή με τους ντόπιους και η δημιουργία νέων φίλων. Η Γαλλία και η Μεγάλη Βρετανία ακολουθούν.
Ένατη στη λίστα έρχεται, παραδόξως, η Μαλαισία για το ασιατικό κοσμοπολίτικο μείγμα των φυλών που κατοικούν εκεί και δέκατη είναι η Γερμανία.
Η έρευνα έγινε σε 4.000 ανθρώπους που έχουν μεταναστεύσει σε περισσότερες από 100 χώρες.
24h.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...