Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Αυτό είναι το ακριβότερο ουίσκι του κόσμου (pic)

Το επετειακό Glenfiddich της εγγονής του ιδρυτή πουλήθηκε για....
72.000 ευρώ!

Η Janet Sheed Roberts, εγγονή του ιδρυτή της περίφημης φίρμας Glenfiddich, William Grant, έζησε μέχρι την ηλικία των 110 ετών.

Πέθανε μέσα στο 2012, στα τελευταία της γενέθλια ωστόσο η οικογένειά της αποφάσισε να τιμήσει την ηλικία της-ορόσημο με ένα συλλεκτικό ουίσκι.

Ο malt master της Glenfiddich, Brian Kinsman, διάλεξε ένα βαρέλι σκοτσέζικου ουίσκι που ωρίμαζε από την πρωτοχρονιά του 1955 και εμφιάλωσε 15 μπουκάλια. 

Τέσσερα κράτησε η οικογένεια Grant, ενώ τα υπόλοιπα 11 πωλούνται έκτοτε από τη Glenfiddich σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις.
Ένα εξ αυτών έπιασε σε δημοπρασία το αστρονομικό νούμερο των 72.000 ευρώ, ποσό που η εταιρία ισχυρίζεται ότι είναι παγκόσμιο ρεκόρ τιμής! 

Ο αγοραστής, συλλέκτης από την Ατλάντα, άνοιξε μάλιστα το μπουκάλι επιτόπου και απόλαυσε ένα-δυο ποτηράκια με τον Kinsman.


Το σοφιστικέ ουίσκι, που μετρά πάνω από μισό αιώνα ζωής, εξαντλείται ωστόσο. Η τελευταία φιάλη βγαίνει σε δημοπρασία στο Λος Άντζελες τις προσεχείς ημέρες.

Όπως μάλιστα ισχυρίζεται ο Brian Kinsman, το ουίσκι των 55 ετών δεν είναι το παλιότερο που έχει εμφιαλώσει ποτέ η φίρμα. Ο βαρύτιμος τίτλος πηγαίνει σε ένα βαρέλι Glenfiddich του 1937, που εμφιαλώθηκε το 2001...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...