Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

ΛΙΠΑΡΕΣ ΤΡΟΦΕΣ: Η κατανάλωσή τους επηρεάζει τη συμπεριφορά μας


Διαβάστε την έρευνα
Μέχρι πρότινος γνωρίζαμε πως τα λιπαρά καταστρέφουν τη σιλουέτα μας. Τώρα μια αμερικανική έρευνα αποδεικνύει πως είναι επιζήμια και για τη συμπεριφορά μας.

Η πλούσια σε λιπαρά διατροφή συσχετίζεται με τη διαταραχή ελλειμματικής προσοχής - υπερκινητικότητας και τις μαθησιακές δυσκολίες.
Μάλιστα, η επίδραση των λιπαρών τροφών είναι τόσο ισχυρή, που η κατανάλωσή τους για μια εβδομάδα μπορεί να προκαλέσει αλλαγές στη συμπεριφορά, προτού ακόμη παρουσιαστεί αύξηση βάρους.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Ιλινόις συνέδεσαν το υπερβολικό ποσό λίπους με τις διαταραχές της ντοπαμίνης, μιας χημικής ουσίας του εγκεφάλου που παίζει καθοριστικό ρόλο στη ρύθμιση της διάθεσης.

Εκτελώντας πειράματα σε νεαρά ποντίκια, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι τα ποντίκια που έτρωγαν μια διατροφή με το 60% των θερμίδων να προέρχεται από λιπαρά συμπεριφέρονταν διαφορετικά από τα ποντίκια που προσλάμβαναν μόνο το 10% των θερμίδων από λιπαρά.

Ήταν περισσότερο ανήσυχα και είχαν μεγαλύτερες δυσκολίες όσον αφορά την προθυμία τους να εξερευνήσουν νέους και άγνωστους χώρους και να αναγνωρίσουν αντικείμενα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...